Boost je spaarratio! Vergelijk, stap over en bespaar zo geld op je vaste lasten. Direct en structureel, elke maand weer, zonder omkijken

Vergelijken overstappen besparen

Deel dit blogartikel op Social Media

Wie financieel onafhankelijk wilt worden moet op zijn uitgaven letten. Besparen op kosten heeft een veel groter effect dan je inkomsten proberen te verhogen. De eerste reden daarvoor is dat het je in staat stelt om direct en elke maand weer méér te sparen en te investeren. De tweede reden is dat het je kosten (permanent) verlaagt en je dus minder geld nodig hebt om financieel onafhankelijk te zijn. Wie zich tot de FIRE community rekent, doet daarom zijn best om een zo hoog mogelijke spaarratio te behalen. Des te sneller word je immers financieel onafhankelijk. De makkelijkste en meest effectieve manier om te besparen, is om je vaste lasten (jaarlijks) onder de loep te nemen. Door te vergelijken en overstappen. Dit vergt dat je eenmalig een paar minuten van je tijd investeert. Hierdoor ga je direct en structureel, elke maand weer, geld besparen. Zonder verder omkijken. Wie streeft naar financiële onafhankelijkheid kan zichzelf geen groter plezier doen.

Zelf de daad bij het woord voegen

Stap 1: Energie vergelijken

Stap 2: Sim only vergelijken of abonnement met mobiele telefoon vergelijken

Stap 3: Internet, tv en/of bellen vergelijken

Stap 4: Autoverzekering vergelijken

Stap 5: Zorgverzekering vergelijken

Nieuw bedrijf regelt jaarlijks goedkoop energiecontract

Wisselen van energieleverancier is een nationale sport geworden. Consumentenwaakhond ACM telde 1,6 miljoen overstappers in een jaar. Dat worden er meer, als het aan de nieuwe dienstverlener Kostenservice ligt.

Kostenservice, dat samenwerkt met de Consumentenbond, zorgt ervoor dat mensen elk jaar een relatief goedkoop contract krijgen. Zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te doen.

„Klanten hoeven bij ons maar eenmaal hun gegevens in te vullen en dan gaan wij elk jaar voor hun aan de slag”, zegt medeoprichter Jelle Feenstra (41).

Om van de laagste energietarieven te blijven profiteren, moet je namelijk actief blijven deelnemen aan het overstapcircus. Feenstra: „Als je het laat versloffen, val je terug in het oude standaardtarief. Dat noemen ze bij energieleveranciers ’het slaperstarief’. Daar verdienen ze het meeste aan.”

Voor de klant is de bemiddeling gratis, zegt Feenstra. Kostenservice krijgt betaald door de leveranciers. „Zelfs als ze de klant na een jaar weer kwijt raken, hebben leveranciers een prima model.” De Kostenservice voor jou het werk laten doen, kost je echter wel degelijk geld. Dat is ook logisch.

Feenstra erkent dat als je zelf even de moeite neemt om het in een half uurtje zelf te regelen, je meer geld kunt besparen. „Als je het onderste uit de kan wilt halen, ga dan naar een prijsvergelijker. Onze doelgroep zijn mensen die weten dat het slim is om over te stappen, maar daar geen zin in hebben vanwege al het gedoe.”

Klein onderhoud doe je toch zelf?

Beschouw vergelijken, overstappen en besparen op vaste lasten als klein onderhoud. Net zoals je stofzuigt, afstoft, of je je tuin en fiets onderhoudt. Je kunt het eenmalig doen, maar na verloop van tijd is het effect dan vaak verloren. Je kan het iemand anders voor je laten doen, maar die brengt kosten in rekening. Zichtbaar (zoals een huishoudster, tuinman of fietsenmaker), of onzichtbaar (zoals de Kostenservice).

Jij wilt toch financieel onafhankelijk worden? Voeg de daad dan bij het woord en boost je spaarratio! Wat let je?