Gratis vliegtickets dankzij travel hack met American Express Flying Blue Gold creditcard

Gratis vliegtickets dankzij travel hack met American Express Flying Blue Gold creditcard(1)

Deel dit blogartikel op Social Media

Vorig jaar deelde ik al één van de grootste travel hacks die op dit moment bestaan. Namelijk, hoe je met KLM business class van Amsterdam naar New York (€107,37), Bali (€81,44) of Parijs (€25,61) kunt vliegen. De vliegtickets zijn gratis, je betaalt alleen voor luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen en bij langeafstandsvluchten soms ook internationale toeslagen van de luchtvaartmaatschappij (niet voor vluchten binnen Europa). Het bleek één van de populairste blogposts van dat jaar te zijn. Aangezien de voorwaarden iets veranderd zijn wil ik hiermee een update geven. Dat dient dan meteen als reminder voor het geval je vorige jaar de kaart hebt aangevraagd en nog moet opzeggen, of je de kaart alweer gratis kunt aanvragen. Immers, we kunnen momenteel nauwelijks vliegen, maar we kunnen wel sparen voor gratis vliegtickets in 2021!

Ontvang tijdelijk 20.000 gratis Flying Blue miles

Het 1e jaar is nog altijd gratis als je de kaart via een vriendenlink aanvraagt, daarna betaal je €170 per jaar als je vergeet de kaart op te zeggen. Maak dus altijd meteen een agenda notitie aan voor over 11 maanden zodat je niet vergeet de kaart op te zeggen. Vergeet je het toch? Dan kun je gewoon op elk moment opzeggen met inachtneming van een 1 maand opzegtermijn. Je betaalt dan pro rata, dus niet meteen €170 als je één dag te laat bent.

Blijven genieten van de voordelen die de kaart biedt na het gratis 1e jaar? Nodig dan je partner uit met jouw vriendenlink en zeg jouw kaart op. Dan krijgen jullie allebei 20.000 miles en kunnen jullie weer een jaar lang gratis genieten van alle voordelen.

Als welkomstcadeau krijg je 20.000 gratis flying blue miles (ter waarde van €550), mits je de kaart via een vriendenlink hebt aangevraagd. Met elke euro die je uitgeeft spaar je ook nog steeds minimaal 1 mile. Je kunt de miles gebruiken om jezelf te trakteren op gratis vliegtickets, gratis ruimbagage, loungetoegang, voorrang bij het inchecken en de security, of bijvoorbeeld extra comfort tijdens de vlucht. De 20.000 miles alleen al zijn genoeg voor meerdere gratis vliegtickets binnen Europa.

Ook krijg je nog steeds 30 XP (Experience Points) per jaar cadeau waardoor je sneller een hoger Flying Blue niveau bereikt en kunt genieten van nog meer voordelen. Verder kun je nog profiteren van presales, concerten en culinaire extra’s dankzij American Express Experiences en geniet je van gratis verzekeringen. Nieuw is bijvoorbeeld dat je de kaart niet alleen aan PayPal kunt koppelen, waardoor je jouw kaart kunt gebruiken bij vrijwel alle webshops, maar ook aan Apple Pay!

Heb je net niet genoeg miles voor gratis vliegtickets? Check dan het Miles & Cash programma voor korting op je tickets.

Belangrijkste kaartvoordelen

 • Meer miles sparen met al je aankopen
  Met elke euro die je uitgeeft spaar je minimaal 1 Flying Blue mile (bij sommige bedrijven zoals Hertz meer dan 1 mile per bestede euro). Gebruik je miles om jezelf, vrienden en familieleden te trakteren op vluchten, upgrades en nog veel meer.
 • Presales, concerten en culinaire extra’s
  Voor extra memorabele en exclusieve momenten. Muziek, dineren, sport? Amex heeft alvast de beste plaatsen en leukste extra’s voor je gereserveerd met American Express Experiences.
 • Sneller naar een hoger Flying Blue deelnemersniveau
  30 XP per jaar cadeau.
 • Uitgebreide verzekeringen
  Naast de aankoopverzekeringen, ga je goed verzekerd op reis met de uitgebreide reis(ongevallen)verzekering en een annuleringsverzekering indien je de reis met je kaart betaalt. Indien je een pakketje dat je online besteld hebt niet bezorgd wordt, dan kun je de transactie laten terugdraaien. Je hebt geen eigen risico bij fraude of misbruik. Aankopen zijn verzekerd tegen schade en diefstal; claims binnen 180 dagen max. per gebeurtenis € 1.400. En met de unieke Geld-Terug-Garantie worden je ‘miskopen’ vergoed; claims binnen 90 dagen max. per gebeurtenis € 400.
 • Tickets in termijnen betalen
  Betaal je KLM en AIR FRANCE vliegtickets in 3 gelijke termijnen zonder bijkomende kosten met Fly now Pay later.
 • Flying Blue lidmaatschap
  Flying Blue is het frequent flyer programma van KLM. Voor iedere vlucht aan boord van KLM, AIR FRANCE of een van de airline partners zoals Transavia ontvang je miles van Flying Blue. Met de Flying Blue – American Express betaalkaart spaar je niet alleen miles door te vliegen, maar ook door dagelijkse uitgaven, zoals tanken, online shoppen of bij het kopen van vliegtickets. Ben je nog geen Flying Blue deelnemer? Geen probleem. Vraag deze kaart aan en dan wordt je automatisch lid van dit programma van Flying Blue.
 • Inclusief 2 extra Gold Cards voor meerderjarige familieleden of vrienden (lees wel even verder, als je volgend jaar je partner wilt uitnodigen zodat jullie wederom een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van de kaart dan moet je niet een extra kaart voor hem/haar aanvragen).

Nieuwsgierig hoeveel miles een specifieke vlucht kost? Check de Flying Blue miles calculator!

Algemene voorwaarden

De ‘introduceren-wordt-belonen service’ van American Express is alleen van toepassing voor nieuwe kaarthouders die via een bestaande klant zijn uitgenodigd. Het is dus een speciale aanbieding. Als je de kaart gewoon aanvraagt via de website van Amex dan geniet je van minder voordelen. Zo krijg je minder gratis miles als welkomstcadeau en krijg je slechts 50% korting (in plaats van 100%) op de Gold card. Wel kun je daar de Silver card aanvragen waarbij je 100% korting krijgt voor het eerste jaar. Met een Silver card geniet je echter van veel minder voordelen. Denk bijvoorbeeld aan minder miles als welkomstcadeau, minder miles per euro die je uitgeeft met de kaart, slechtere verzekeringsvoorwaarden en minder XP.

Er worden slechts enkele voorwaarden gesteld aan de ‘introduceren-wordt-belonen service’, die eigenlijk voor zich spreken:

 1. Je hebt geen negatieve BKR-registratie, bent 18 jaar of ouder en hebt een Nederlands woonadres.
 2. Om je identiteit te verifiëren vraagt Amex tijdens het aanvraagproces om een kopie van je paspoort of Europees identiteitskaart, dit mag geen rijbewijs zijn.
 3. Tevens vraagt Amex je tijdens het aanvraagproces de inloggegevens van je bank bij de hand te houden om je identiteit te verifiëren via iDIN. iDIN is een initiatief van de Nederlandse banken. Een snelle, veilige en gemakkelijke manier voor online identificatie via de veilige en vertrouwde inlogmethode van je eigen bank.
 4. Je bent de afgelopen 12 maanden geen (extra) kaarthouder geweest bij American Express.
 5. De kaart is het eerste jaar gratis, daarna is de prijs per jaar € 170. Deze zal in rekening worden gebracht een jaar na goedkeuring van je aanvraag. Tenzij je de kaart natuurlijk na 11 maanden volop te hebben gebruikt, opzegt.
 6. Je ontvangt tijdelijk 20.000 Miles cadeau indien je minimaal € 1500 besteedt in de eerste 3 maanden na goedkeuring van je aanvraag.
 7. De introduceren-wordt-belonen service is alleen geldig indien de Flying Blue – American Express Gold Card via deze pagina wordt aangevraagd.
 8. American Express behoudt zich het recht voor om de Algemene Voorwaarden van de introduceren-wordt-belonen service op elk moment te herzien.
 9. Je dient Flying Blue deelnemer te zijn om deze kaart aan te vragen. Nog geen Flying Blue deelnemer? Vraag deze kaart aan, dan wordt je automatisch lid van het Flying Blue programma.

Fan van Monopoly Valsspelers Editie? Betaal dan bij Ikea, Bijenkorf en andere winkels met je Amex kaart, retourneer de producten bij de klantenservice en laat het geld terugstorten op je bankrekening i.p.v. je creditcard debiteren (‘retourpinnen’ heet dat). Gratis miles zonder dat je geld uitgeeft 🙂

Minimaal te besteden bedrag in de eerste drie maanden

Het bedrag dat je minimaal moet besteden in de eerste 3 maanden is dus verhoogd van € 500 naar € 1.500. Dat klinkt als veel geld, maar in de praktijk haal je dat gemakkelijk. Je wilt de kaart immers gebruiken voor al je uitgaven. Denk bijvoorbeeld aan tanken/OV-chipkaart opwaarderingen, Netflix/Spotify, boodschappen, restaurants en webshops zoals Bol.com. Geloof me, in 3 maanden tijd geef je (helaas) veel meer uit dan € 1.500. Jammer genoeg is het me nog niet gelukt om de hypotheek met de creditcard te betalen…

Is € 1.500 binnen 3 maanden toch te veel geld voor jou? Niet getreurd, ga naar de dichtstbijzijnde Ikea-vestiging als je de kaart bijna 3 maanden hebt, koop producten voor het bedrag dat je tekortkomt en ga meteen naar de klantenservice. Geef de spullen weer terug en vraag of ze het geld willen retourpinnen. Dan maken ze het geld meteen weer over naar je bankrekening maar heb je wel € 1.500 uitgegeven met je kaart, voldoe je dus aan de voorwaarde, en krijg je gewoon die 20.000 miles cadeau!

Een creditcard die anders is dan andere. De kaart aanvragen is gratis, je betaalt geen rente of andere kosten voor het gebruik en je kunt nooit vergeten om de rekening te betalen want het wordt maandelijks automatisch van je rekening afgeschreven.

Verzekeringsvoorwaarden

Kopen & Betalen

Verzekerd Kopen

Als je aankoop binnen 180 dagen na aanschaf wordt gestolen of per ongeluk beschadigd raakt, dan vergoed American Express de kosten voor vervanging of reparatie tot een maximum van € 1.400 per gebeurtenis en twee claims per 12 maanden.

Geld-Terug-Garantie

Mocht je binnen 90 dagen besluiten je aankoop te willen terugbrengen, maar de winkel gaat hiermee niet akkoord, dan krijg je het aankoopbedrag terug via de Geld-Terug-Garantie tot een maximum van € 400 per claim en twee claims per 12 maanden. Dit geldt voor aankopen bij alle winkeliers en webshops in Nederland.

Reizen

Persoonlijke ongevallenverzekering

Bij betaling van je reis met de kaart heb jij, je gezin, je kinderen en extra kaarthouders recht op de persoonlijke ongevallenverzekering.

Reisongemakkenverzekering

Deze verzekering vergoedt de noodzakelijke bijkomende kosten veroorzaakt door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur.

Reis- en annuleringsverzekering

Betaal je reis met de kaart en jij, je gezin en extra kaarthouders hebben recht op de reis- en annuleringsverzekering. Je kunt dus terugvallen op een breed aantal dekkingen, waaronder medische hulp, tandheelkundige noodbehandelingen en annuleren van je reis of verlies van je bagage. Ook diefstal, verlies of beschadiging van je persoonlijke eigendommen, geld en reisdocumenten zijn gedekt.

In de verzekeringsvoorwaarden lees je alles over de verschillende uitkeringen per verzekering. Dit document bevat tevens de gegevens van de diverse verzekeraars die de dekkingen aanbiedt, al dan niet gevestigd in Nederland.

Met elke euro die je uitgeeft spaar je minimaal 1 mile.

Wat moet je weten voordat je het aanvraagformulier invult?

Het spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat de door jou ingevulde gegevens overeenkomen met de gegevens van je legitimatiebewijs. Aan het eind van het formulier vraagt American Express jezelf te identificeren. Houd hiervoor bij de hand:

 • je paspoort of identiteitskaart (let op: geen rijbewijs); en
 • de inloggegevens van je eigen bank (American Express maakt gebruik van iDIN).

Hoe ziet het aanvraagformulier eruit?

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

PERSOONSGEGEVENS

 1. Aanhef*  (Selecteer Dhr of Mevr) 
 2. Al je voornamen (zie paspoort/identiteitskaart)*
 3. Tussenvoegsel(s)
 4. Achternaam (zie paspoort/identiteitskaart)*
 5. Geboortedatum*
 6. Nationaliteit* 
 7. Meisjesachternaam van uw moeder*
 8. Telefoonnummer privé*
 9. Telefoonnummer mobiel*
 10. E-mail*
KLIK OP “OPSLAAN EN DOORGAAN”

Met de kaart wordt de geldigheidsduur van al je miles met 2 jaar verlengd, iedere keer dat je de kaart gebruikt!
 1. Selecteer uw Flying Blue deelnemersniveau*  Selecteer Explorer, Silver, Gold, Platinum, Club2000, of Nog geen Flying Blue deelnemer 
 2. Nummer van identiteitsbewijs*
 3. Woonsituatie* Selecteer Koophuis of Huurhuis
 4. Postcode*
KLIK OP “OPSLAAN EN DOORGAAN”

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

 1. Uw bruto jaarinkomen* (voor zover mij bekend wordt dit niet gecontroleerd, het bedrag dat je hier invult bepaalt mede je bestedingslimiet).
 2. Heeft u al een American Express kaart?* Selecteer Ja of Nee
 3. Werksituatie*  Selecteer Loondienst Zelfstandig Gepensioneerd of Anders 
 4. IBAN privé-rekeningnummer* (dit wordt gevraagd vanwege de doorlopende SEPA incasso machtiging waardoor het te betalen bedrag automatisch maandelijks van je bankrekening wordt afgeschreven)
 5. Kies uw PINcode* (dit is de PINcode die je soms moet opgeven als je betaalt met de kaart, net zoals je soms moet doen met je pinpas)
 6. Bevestig uw PINcode*
KLIK OP “OPSLAAN EN DOORGAAN” EN CONTROLEER JE GEGEVENS

In de volgende stap kun je aangeven of je (gratis) een extra kaart wilt ontvangen op naam van iemand anders. Diegene kan dan ook de kaart gebruiken voor zijn/haar uitgaven, waarmee je extra miles verdient. Let wel, de kaart blijft gekoppeld aan jouw bankrekeningnummer. Geld dat de ander uitgeeft wordt dus automatisch van jouw bankrekeningnummer afgeschreven. Ik zou dus niet een kaart op naam van een vriend aanvragen, maar alleen iemand die je volledig vertrouwt. Als diegene maar meerderjarig is en in het bezit is van een Nederlandse privé-bankrekening. Zoals je partner.

Als je echter een extra kaart op naam van je partner aanvraagt, dan kun je diegene volgend jaar dus niet uitnodigen om ook een kaart aan te vragen. Althans, dat kan wel maar dan krijgt diegene de kaart niet het eerste jaar gratis. Dat is zonde. Je kunt dan beter jouw kaart koppelen met bijvoorbeeld Apple Pay en Paypal en de kaart af en toe aan de ander meegeven als diegene voornemens is om een uitgave te doen (bijvoorbeeld om te tanken). Dan kun je volgend jaar je partner uitnodigen om de kaart aan te vragen en kunnen jullie wederom een jaar lang gratis gebruik maken van alle voordelen. En daarna nodigt je partner jou weer uit, enz. enz.

Deel deze travel hack met vrienden, familieleden en wie dan ook. Deel jouw vriendencode met hen en krijg allebei 20.000 miles van Amex als dank. Als ‘ambassadeur’ van Amex kun je zo nog eens 175.000 miles per kalenderjaar verdienen. Deel je code op forums, Marktplaats, Facebook.

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt wat voor jou het verstandigste is, word je gevraagd ermee in te stemmen dat jouw e-mailadres gebruikt wordt om je te informeren wanneer er een rekeningoverzicht voor je klaar staat. Je dient je aan te melden voor American Express Online Services om toegang te krijgen tot je online rekeningoverzicht. Indien je jouw rekeningoverzichten liever per post ontvangt, dan kun je dat aangeven na het activeren van je kaart. Bekijk voorwaarden Online Rekeningoverzicht.

Daarnaast krijg je de optie om op de hoogte te worden gehouden van de mogelijkheden van je American Express kaartlidmaatschap via e-mail.

KLIK OP “OPSLAAN EN DOORGAAN”, JE AANVRAAG IS BIJNA AFGEROND

Nu je het aanvraagformulier hebt ingevuld dien je nog akkoord te gaan met de Overeenkomst voor American Express kaarthouders en de Algemene voorwaarden van het Flying Blue programma.

Daarnaast brengt American Express nog de onderstaande punten extra onder je aandacht.

Door het indienen van je aanvraag, geef je toestemming aan American Express Europe S.A. (Incassant ID NL78ZZZ332722460000) een opdracht te sturen aan je bank om je kaartrekening van je betaalrekening af te schrijven, én aan je bank je kaartrekening af te schrijven maximaal 5 dagen na de datum van je rekeningoverzicht (die je overigens zelf kunt kiezen), overeenkomstig de opdracht van American Express. Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag je bank naar de voorwaarden.

Door het aanvragen van de kaart stem je in met het uitvoeren van een kredietcontrole en begrijp je dat jouw persoonlijke informatie wordt gedeeld met dergelijke kredietinformatiebureaus waaronder het Nederlandse Bureau Krediet Registratie (BKR), evenals instellingen voor fraudebestrijding en dat deze je persoonlijke informatie gebruiken om hun database te verrijken en bijvoorbeeld informatie krijgen over te late betalingen op je rekening. Zij kunnen dergelijke informatie delen met andere organisaties. Meer informatie kun je vinden in de privacyverklaring kaarthouder.

Door het aanvragen van de kaart, geef je toestemming aan American Express Europe S.A. om je persoonlijke informatie te delen met Signicat ten behoeve van het identificatieproces. American Express heeft de wettelijke verplichting jouw identiteit als klant vast te stellen en te verifiëren. Om aan deze wettelijke verplichting van identificatie te voldoen, werkt American Express samen met Signicat. Signicat maakt gebruik van iDIN en Onfido om je identiteit te verifiëren. Een zeer klantvriendelijke methode naar mijn mening. Signicat zegt al je persoonlijke informatie na identificatie te verwijderen van de servers van Signicat.

Meer informatie over hoe American Express of Signicat je gegevens verzamelt, opslaat en verwerkt kun je hier vinden.

Vervolgens verstuur je het formulier.

progressTracker

Identificatie

Je bent er bijna. Jouw aanvraag heeft nu een referentienummer toegewezen gekregen. Amex vraagt je nu om jezelf te identificeren. De stappen ter identificatie duren slechts enkele minuten. Houd hiervoor je legitimatiebewijs en de inloggegevens van je bank bij de hand. Klik op het logo van iDIN om de identificatie te starten door in te loggen met iDIN.

idinLogo

Selecteer je bank en log in met iDIN om je identiteit te verifiëren.

Upload een ID-document

Upload een kopie van je ID-document naar Onfido, de partner van Amex voor identiteitsverificatie. Je burgerservicenummer (BSN) wordt automatisch afgeschermd op je legitimatiebewijs voordat deze wordt verstuurd naar American Express.

Meer informatie over hoe American Express of hun dienstverleners je gegevens verzamelen, opslaan en verwerken vind je hier. Als je klikt op “Doorgaan” word je doorgestuurd naar de website van Onfido waar je het land selecteert waar je identiteitsbewijs is verstrekt en een foto upload.

Gefeliciteerd, je aanvraag is afgerond!

American Express neemt je aanvraag in behandeling en belooft binnen 10 werkdagen contact met je op te nemen. Vaak ontvang je de kaart al binnen 3 werkdagen (in een blanco enveloppe). Heb je nog vragen? Bel Amex dan op werkdagen tussen 8.00 uur en 20.00 uur op 020 – 504 8000 en houd je referentienummer bij de hand.

Meest gestelde vragen

In de vorige blogpost over dit overwerp kun je veel vragen en antwoorden terugvinden in de comments. Ook alle tips om binnen één jaar honderdduizenden miles (ter waarde van duizenden euro’s!) te vergaren zonder dat het je ook maar één cent kost. Amex heeft zelf ook een aantal meest gestelde vragen gepubliceerd. Heb je toch nog vragen? Laat hieronder een berichtje achter, dan kunnen we elkaar helpen. Of neem contact op met American Express, tot op heden ben ik altijd door uiterst klantvriendelijke mensen te woord gestaan. Overtuigd van dé travel hack van dit moment? Vergeet de kaart dan niet aan te vragen via een vriendenlink.

Aan miles geen tekort, vakantiedagen daarentegen…

Samenvatting

Goedkope vliegtickets zijn al jaren gewild. Desondanks is gratis vliegen één van de best bewaarde geheimen. Dankzij American Express, Flying Blue miles en deze travel hacks kun jij ook in 5 eenvoudige stappen in het vervolg spotgoedkoop vliegen.

 1. Maak een gratis Flying Blue account aan.
 2. Vraag via een vriendenlink/referral link een gratis American Express Flying Blue Gold creditcard aan. Als je er EUR 1.500 binnen drie maanden mee uitgeeft dan krijg je direct 20.000 miles cadeau. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen en het tanken.
 3. Noteer in je agenda dat je 11 maanden later de creditcard opzegt.
 4. Betaal in dat jaar zo veel mogelijk facturen met de kaart voor extra miles. Met elke euro spaar je minimaal 1 mile.
 5. Wissel jouw Flying Blue miles in voor gratis vliegtickets van bijvoorbeeld KLM of Transavia.

Miles overdragen aan iemand anders is duur. Kopen is vaak goedkoper omdat je regelmatig een bonus van 100% krijgt. Met de Amex kaart kun je echter gratis miles overhevelen naar een andere Flying Blue account.

Ook interessant!

52 reacties

  1. Bedankt Nino. Check even mijn eerdere blogpost voor de voorwaarden. Ik wil niet dat dit een vergaarbak wordt van ieders vriendenlink. Als aan de voorwaarden wordt voldaan dan zet ik ook jouw link op een lijstje. Om de zoveel weken verander ik de vriendenlinks in dit bericht zodat iemand anders de 20.000 miles krijgt. Zo helpen we elkaar 🙂

 1. Dank je voor de update. Handig om te weten dat de voorwaarden zijn gewijzigd. Even iets om rekening mee te houden om nu €1.500 ipv €500 in de eerste 3 maanden te moeten besteden.

  Weet jij hoe lang het duurt voordat je 20.000 miles erbij krijgt als iemand via een referral link een kaart aanvraagt? Want dan moet ik zeker gedurende die tijd natuurlijk nog steeds AMEX kaarthouder zijn om deze dan te kunnen ontvangen…

  1. Volgens de voorwaarden gaat het erom dat diegene is toegelaten door Amex. Het is dus niet afhankelijk van of diegene €1500 binnen 3 maanden besteedt. Binnen hoeveel dagen de miles worden toegekend weet ik niet maar doorgaans is dat volgens mij na 1 á 2 weken zichtbaar op je account. Of je op dat moment nog de kaart moet hebben weet ik niet.

 2. Zijn er ook mogelijkheden voor dergelijke constructie als je al wel langer dan een jaar bij AMEX zit? Zo ja, heb je hier tips voor?

 3. Ik had mn reactie bij het oude artikel geplaatst! Dank voor deze supertip! Ik heb de kaart binnen en nu spenden maar 🙂

  Hier mn link, zou te gek zijn als er meer miles bijkomen…

  *Knip*

  Dank!

  1. Ik heb je link opgeslagen, zoals voor iedereen geldt: als voldaan wordt aan de voorwaarden die in de vorige blogpost staan vermeld dan neem ik ‘m mee met de rest.

   Verlies je spaarquote overigens niet uit het oog 😉

 4. Ik heb de kaart ook besteld maar helaas kun je ‘m bij Albert Heijn en bij Lidl niet gebruiken. Is dan wel een stuk moeilijker om aan de €1500 in 3 maanden te komen.

  1. Toevallig weet ik dat als je bij de Albert Heijn betaalt via Apple Pay, je wel met Amex kunt betalen. Van de Lidl weet ik het niet, maar bij de Aldi en Jumbo kun je ook gewoon met de kaart betalen. Check anders de site van Amex om te kijken waar de kaart wordt geaccepteerd: https://www.americanexpress.com/nl/voordelen/shopping/

   Onze uitgaven zijn aanzienlijk gedaald sinds de uitbraak van het coronavirus. In restaurants e.d. wordt de kaart doorgaans ook geaccepteerd maar die zijn nu natuurlijk gesloten. Je zou nog kunnen overwegen om je OV-chipkaart op te laden met een aanzienlijk bedrag via je Amex kaart en dat dan laten terugbetalen op je bankrekening. Of retourpinnen, bijvoorbeeld bij de Ikea. Er zijn zat creatieve oplossingen denkbaar, ook in deze rare tijden waar we nauwelijks meer tanken of geld uitgeven bij restaurants.

  2. Voor online aankopen hebben wij de amex kaart gekoppeld aan een paypal account. Paypal kan je bij aardig wat webwinkels als betaalmethode gebruiken.

 5. Inmiddels Amex kaart binnen, flying blue was even lastig qua nummer maar is ook gelukt via Whatsapp met KLM. Nu maar kijken of de punten ook gaan oplopen na de besteding van € 1500,00.

  Bedankt voor deze tip en mocht de link meegenomen worden graag en veel plezier met mijn punten, diegene die ze krijgt.

  1. You’re welcome. I trust you are aware of the terms (https://www.firenederland.nl/goedkope-vliegtickets-american-express-flying-blue-gold-creditcard/), in short:
   1. Like/follow FIRE Nederland’s Facebook page;
   2. Subscribe for the notification service (you will (only) receive an e-mail when a new blogpost is published on FIRE Nederland);
   3. Let me know you’d like your referral link to be enlisted by leaving a comment on this page;
   4. Actively participate in the discussions on FIRE Nederland.

   1. Thank you for the kind reply. I have followed the page on facebook and subscribed for the notifications now. I will do my best to participate the discussions.

    Thank you for such an informative blog.

    Here is my link: *knip*

 6. Hi,

  Dank voor het artikel. Heb de kaart aangevraagd via jouw link en zit inmiddels al bijna op 1000eu in de eerste maand. Mijn vraag is, ik zie op mijn account niks staan over de 20.000 airmiles die ik krijg bij voltooiing van nog 500eu – maw, klopt er dat er geen voortgang te zien is via je account en je er gewoon vanuit moet gaan de 20.000 miles te ontvangen bij besteding van nog 500eu binnen 2 maanden?

  Bvd

  1. Dat klopt, je saldo Flying Blue miles wordt ‘ineens’ verhoogd met 20.000 zodra je €1500 hebt uitgegeven binnen die 3 maanden. Zo’n balk waarin ze de voortgang visualiseren zou wel een goed idee zijn!

 7. Wat een leuk artikel! Ik heb de kaart meteen aangevraagd en kan er hopelijk snel mee aan de slag. De tip om ‘m te koppelen aan Apple Pay is wel een goeie, hiermee kunnen dus echt al je aankopen worden gedaan met Amex (en kom je makkelijk aan die 1500 euro, althans wij wel, nog niet zo vergevorderd met besparen ;-)). Bedankt voor de goeie tip!

 8. Hi, inmiddels ook de AMEX aangevraagd! Let op dat Apple Pay alleen werkt bij organisaties die AMEX accepteren. Dus bijvoorbeeld AH accepteert deze nog niet maar Aldi en Jumbo bijvoorbeeld wel.

  Alles gevolgd en dit is mijn vriendenlink: *knip*

 9. Hallo euroverzamelaar,
  kun je ook geld overboeken van je AMEX creditcard naar je eigen bankrekeningnummer?
  bijv. halverwege de maand 1000E en dat dit eind van de maand danautomatisch wordt afgeschreven door AMEX?
  Enals dit dan als betaling wordt gezien dan zou het ook mee kunnen tellen voor extra miles?

  1. Nee voor zover ik weet kan dat niet, anders zou je op die manier onbeperkt miles kunnen krijgen… Wel leuk bedacht!

 10. Beste Euroverzamelaar,

  Dankjewel voor deze waardevolle hack! Dankjewel voor het delen hiervan!

  Sinds februari ben ik bij AMEX via de vriendenlink uit dit artikel. Ik ben al bijna bij de €1.500,-. YEAH.
  Wanneer het weer tijd is voor een roulatie van de vriendenlink in je artikel zou je dan ook mijn vriendenlink eens willen toevoegen?
  *knip*

  Alvast bedankt,
  Gr, Madeleine van Kessel

  1. Graag gedaan Madeleine, blij dat ik je hier mee kon helpen! Ik heb je vriendenlink opgeslagen, wie aan de voorwaarden voldoet (actieve bijdrage leveren aan de discussie op de site e.d.) komt vanzelf op de lijst!

  2. Het ligt eraan wat voor constructie Jumbo heeft. Franchise of zelfstandig. Heb je een Jumbo gevonden waar Amex geaccepteerd wordt, kun je 1001 cadeau bonnen kopen van bouwmarkt, tot Zalando tot dierenwinkels. Zo kun je ook sneller aan €1.500,- komen. Bij Zalando kun je ook met Amex betalen evenals AliExpress😉

   1. Klopt zo koop ik de meeste spullen bij de gamma eerst langs jumbo cado kaarten kopen dan naar de gamma

    En ik bied mezelf elk jaar aan als vrijwilliger om de bol.com kaarten voor te schieten voor de kerstpakketen hier op werk.

    Onderstaande site werkt ook prima voor extra punten

    https://earnonline.flyingblue.com/en/

 11. Hey, ik ben nieuw hier op de website en dit is het eerste artikel waar ik gebruik van maak. Ziet er goed uit!

  Zou je mijn link ook willen toevoegen?:
  *knip*

  Ik heb helaas geen Facebook dus kan niet aan al je voorwaarden voldoen.

  Ik investeer via diverse platforms, ik ga daar binnenkort €1500 euro naar toe sluizen, als dat mee telt voor het geld dat je binnen 3 maanden moet besteden laat ik het zeker even weten hier

 12. Hoi Euroverzamelaar,

  Ik heb me inmiddels aangemelden heb even je voorwaarden doorlopen. Goeie tip en leuke actie zeg.
  Over de beurs heb ik zo mijn idee en mening. Ik ben al jaren helemaal FIRE. En hoop dus ook dit te kunnen realiseren en op tijd financieel onafhankelijk te kunnen worden om zo mijn eigen activiteiten te kunnen doen, zonder afhankelijk te zijn van een werkgever.

  Mijn link natuurlijk hierbij:
  Hoi Euroverzamelaar,

  Ik heb me inmiddels aangemelden heb even je voorwaarden doorlopen. Goeie tip en leuke actie zeg.
  Over de beurs heb ik zo mijn idee en mening. Ik ben al jaren helemaal FIRE. En hoop dus ook dit te kunnen realiseren en op tijd financieel onafhankelijk te kunnen worden om zo mijn eigen activiteiten te kunnen doen, zonder afhankelijk te zijn van een werkgever.

  Mijn link natuurlijk hierbij:
  *knip*

  Groet van Werkentot56!

  Groet Werkentot56!

 13. Het is me gelukt met 2 paypal accounts. 1 gekoppeld aan de american express kaart en 1 gekoppeld aan mijn rekeningnummer. Ik kan dan overmaken van rekening 1 naar 2 en zo de 1500€ halen.
  Dit lukte me overigens niet toen ik in NL was maar heb het geprobeerd tijdens verblijven in Denemarken en de VS.

  Misschien heb je er iets aan

 14. Aaah, handig maar wel wat hussle lijkt me. Gewoon een paar boodschappen of een vakantie ermee betalen, en het lukt ook!

 15. Aangevraagd via de vriendenlink hierboven. Ik heb inderdaad een nieuw bed en een vakantie in de planning staan waarmee ik de € 1.500,- wel moet halen.

 16. Ik vroeg me af of je ook nog in bezit van de creditcard moet zijn op het moment dat je gaat vliegen? Stel, ik zal de creditcard aanvragen per 1 oktober 2021, een ticket boeken voor in december 2022 en de creditcard weer opzeggen per 1 oktober 2022. Kan ik dan vliegen zonder die creditcard te laten zien of heb ik die wel nodig?

   1. Inmiddels heb ik de kaart aangevraagd en ben ik druk bezig met het verzamelen van mijn miles. Ik ben op de hoogte van de voorwaarden en zou graag mijn vriendenlink delen zodat die tzt ook gebruikt kan worden. Alvast bedankt!
    *knip*

 17. Beste Euroverzamelaar,

  Dit artikel tijdje geleden opgeslagen en nu de feestdagen eraan komen de kaart via de link aangevraagd zodat we makkelijk de 1500€ kunnen halen 🙂
  Ik heb de voorwaarden gelezen en deel hierbij graag mijn referral link.

  *Knip*

  Vanaf nu naar de Aldi voor de boodschappen 😉 Voor een gezin met kinderen overigens heel handig dat de kaart ook bij Kruidvat wordt geaccepteerd. Hopelijk snel ook bij online bestellingen.

  Groet! S. Bianca

 18. Met behulp van dit blog heb ik het kunnen regelen, duizend maal dank! Vliegen doen we toch het liefst met KLM en dit maakt dat wel een heel stuk makkelijker.

  Leuke bijkomstigheid: Momenteel is het 40.000 miles ipv 20.000, zet de verdubbelaar maar aan.

  Linkje voor het archief:
  *knip*

  Thanks!

 19. Goedemiddag euroverzamelaar,

  Dank voor je blog, erg fijn en duidelijk!
  Sinds een aantal maanden in het bezit van de flying blue gold card en het sparen gaat zoveel sneller van de miles, gebruikgemaakt van een mooie welkomstaanbieding van 40.000 miles, inmiddels in afwachting na een upgrade van mijn platinum kaart.

  Onderstaand mijn referral link *knip* het zou super zijn als je deze wilt opslaan voor op de lijst zodat het sparen nog veel harder gaat. Het is echt een hobby geworden. Af en toe eens bellen naar AMEX heeft ook zeker zin voor een mooie up/downgrade met extra miles.

  1. Leuk om te horen Dana, wist je trouwens ook dat de limiet van 175.000 per kalenderjaar er sindskort vanaf is? Je moet nu dan wel € 85 betalen voor het eerste jaar, maar je kunt nu 500.000 per kalenderjaar sparen met je referral link. Wat mij betreft het méér dan waard!

   Wat je zegt over de Platinum kaart is absoluut waar. Afgelopen 6 juli heeft American Express bovendien een nieuwe service geïntroduceerd voor hun platinum card. Hierbij krijgt een platinum card houder ieder jaar €300,- bestedingstegoed bij meer dan 1400 restaurants. Zie hieronder voor het officiële persbericht vanuit American Express:

   “American Express lanceert Dinertegoed in Nederland en België
   Met de nieuwe service Dinertegoed van American Express krijgt een Platinum kaarthouder ieder jaar 300 euro dinertegoed te besteden bij meer dan 1.400 geselecteerde toprestaurants wereldwijd.
   Amsterdam – 6 juli 2022 – American Express Nederland lanceert vandaag Dinertegoed. Met de nieuwe service Dinertegoed krijgt een Platinum kaarthouder ieder jaar 300 euro dinertegoed te besteden bij meer dan 1.400 zorgvuldig geselecteerde toprestaurants wereldwijd.

   Iedere Platinum kaarthouder ontvangt ieder jaar € 150 op bestedingen bij een selectie van de beste restaurants in Nederland en nog eens € 150 om te gebruiken bij meer dan 1.400 restaurants in 20 landen.

   Robert Jan Meijers, Country Manager American Express in Nederland: ‘We kijken continu hoe we de waarde en voordelen op onze kaarten voor kaarthouders kunnen verbeteren. Veel van onze Platinum kaarthouders zijn culinaire liefhebbers. We zijn dan ook verheugd om deze service in Nederland aan te bieden en kaarthouders te kunnen laten genieten bij een selectie van meer dan 1400 restaurants wereldwijd.”

   Dinertegoed is beschikbaar op The Platinum Card. Om gebruik te maken van dit jaarlijkse Diner voordeel dient een kaarthouder zich slechts eenmalig te registeren.
   Naast Dinertegoed, biedt The Platinum Card vele andere voordelen zoals snelle grenspassage op Schiphol, onbeperkt luchthaven loungetoegang en uitgebreide hotel privileges en upgrades.

 20. Mooie post Euroverzamelar!
  Ik heb de Flying Blue-kaart aangevraagd, maar de reguliere gouden kaart geeft vrijheid om te kiezen uit loyaliteitsprogramma’s van andere luchtvaartmaatschappijen. Dat vind ik erg belangrijk! Graag een referral code voor 20.000 membership punten cadeautje voor de Amex goldcard;
  *knip*

  1. Dat verandert van tijd tot tijd. Als je op de affiliate link klikt dan kom je op een aparte pagina van Amex terecht die altijd het actuele aanbod weergeeft. Helaas is al ongeveer anderhalf jaar lang het 1e jaar niet meer gratis (50% korting is de nieuwe standaard). Dat neemt niet weg dat het trucje nog steeds zeer de moeite waard is, zeker als je via marktplaats o.i.d. extra miles ophaalt via jouw eigen vriendenlink. Met die miles kun je heel wat ‘gratis’ vliegtickets kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.