OVER DE EUROVERZAMELAAR

Euroverzamelaar - FIRE Nederland

Deel dit blogartikel op Social Media

De Euroverzamelaar is een millennial, werkzaam in het notariaat en van jongs af aan geïnteresseerd in de macro-economie en wat tegenwoordig heet: personal finance. Ik ben een verzamelaar van euro’s, in hart en nieren. Giraal of chartaal, het maakt mij niet uit: ik ben er al jaren dol op en hoop er nog veel van te mogen verzamelen terwijl ik geniet van het leven.

Enige tijd geleden ontdekte ik de FIRE-beweging en sindsdien is dit onderwerp voor mij dagelijkse kost. Tijdens mijn ontdekkingsreis in de wondere wereld van financiële onafhankelijkheid werd ik geënthousiasmeerd door de Amerikaanse succesverhalen hieromtrent. Veel informatie is echter uitsluitend van toepassing op Amerikaans ingezetenen. Nederlanders hebben wat dat betreft een informatieachterstand en moeten het wiel grotendeels opnieuw uitvinden. Uit eigen ervaring weet ik dat dit veel tijd vergt, bovendien is veel informatie die online is te vinden onvolledig of zelfs onjuist. Als er al iets over geschreven is.

Niet zelden hoor ik dat mensen andere keuzes hadden gemaakt in het verleden wanneer zij over de juiste informatie hadden beschikt. Middels dit blog wil ik in de eerste plaats vrienden en familieleden, maar daarnaast ook andere Nederlanders helpen om weloverwogen keuzes te maken. Daarbij gezegd hebbende dat:

  • ik (helaas) noch de waarheid, noch de kennis in pacht heb; en
  • ik niet de ambitie heb mij te ontpoppen tot financieel adviseur – ik plaats blogs op persoonlijke titel, met andere woorden je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen keuzes en de informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wat kun je verwachten van de Euroverzamelaar?

Verwacht niet uitsluitend FIRE-gerelateerde informatie. Personal finance in de breedste zin heeft mijn interesse en met enige regelmaat ontpopt iets zich in mij dat ertoe leidt dat ik een Eureka-moment heb. Dat kunnen belasting-gerelateerde zaken zijn, maar veelal betreft het onderwerpen die gerelateerd zijn aan hypotheken, geld lenen, geld besparen, beleggen (bijvoorbeeld in ETF’s), pensioenen en travel hacks/reistips.

Mijn gedachten op schrift zetten helpt mij bij het ordenen van mijn gedachten en waarom zou ik dat niet met anderen delen? Misschien heb jij er ook iets aan en/of kun je er iets aan toevoegen. Zo helpen we elkaar.

FIRE Nederland | Euroverzamelaar | financieel onafhankelijk worden in Nederland anno 2019